traditionella pokerregler

traditionella pokerregler

Hur man spelar poker - Pokerregler

Följande ranking av pokerhänder är nästan universell och är den grundläggande kunskapen som du måste behärska när du börjar din poker karriär.

Den bästa möjliga pokerhanden är Straight Flush. Det vill säga fem kort i numerisk ordning och i samma färg. Det är väldigt sällsynt.

Om två spelare har rak spola, vinner den med det högsta kortet. Om det högsta kortet är detsamma är händerna samma. Olika klubbar har inte olika värden i pokerens händer, så en rak flush av hjärtan vinner inte en rak flush av klubbar.

Den raka spolningen med en ess kallas Royal Flush

Den näst högsta pokerhanden heter Poker, det vill säga en hand med fyra kort av samma värde.

Om två spelare har poker, vinner den med de fyra högsta korten. Till exempel vinner fyra tiotal till fyra åttar. Om två spelare har samma poker, vinner den med det femte högsta kortet. Det femte kortet heter ett sidokort eller en kicker. Om sidokorten också har samma värde, är det ett slips och potten är uppdelad.

En full består av en hand med en trio och ett par.

Om två spelare är fulla vinner den som har den högsta trioen. Om triosna är desamma, vinner den med det högsta paret. Om paren är desamma är händerna lika och potten är uppdelad.

Om de fem korten är av samma färg kallas handen för färg (Flush)

Om två spelare har färg, vinner handen med det högsta kortet. Om dessa är lika vinner handen med det näst högsta kortet och så vidare. Om alla kort är lika, knyts händerna och potten är uppdelad. Det finns ingen order mellan klubbarna i poker.

För att en hand ska vara en stege måste de fem korten vara i numerisk ordning. Om två spelare har en stege, vinner den med det högsta kortet. Om båda har samma högsta kort är händerna lika och potten är uppdelad.

Om tre kort har samma värde, har du en trio - om de två återstående korten inte utgör ett par.

Om två spelare har en trio, vinner den med de tre bästa korten. Om de tre korten är desamma, vinner handen med högsta sidokortet, eller om de högsta sidokorten är samma, vinner den med näst högsta bästa sidokortet. Om båda sidokorten är lika är det ett slips och sedan är krukan uppdelad.

Dubbelparet är precis som det låter, två kort av samma värde och två kort av en annan.

Om två spelare har dubbelt par vinner spelaren med det högsta paret, eller om dessa är lika, vinner spelaren med det näst högsta paret. Om det högsta och lägsta paret är lika för båda händerna vinner handen med det bästa högsta sidokortet. Om dessa är lika, knyts händerna och potten är uppdelad.

Om två kort i en hand har samma värde, och ingen av de andra kan matcha, så är det ett par.

Om två spelare har ett par, vinner den med det högsta paret. Om paren har samma värde, vinner handen med högsta sidokortet, eller om dessa är lika, vinner den med det näst högsta kortet osv. Om båda paren och alla sidokort är lika har händerna samma värde och potten är uppdelad.

Om ingen av händerna innehåller de ovan beskrivna kombinationerna är handen med högsta individuella kort den högsta handen. En hand som innehåller ett ess är högre än en hand med en kung. En hand med en kung är högre än en hand med en tio och så vidare. Om alla fem kort är lika är händerna lika och potten är uppdelad.

Till exempel, med två händer 8-5-4-3-2 och 7-6-5-4-2 är handen med 8 högre enligt listan, men den andra handen är den bästa låga handen .

Nedan hittar du guider för nybörjare för att spela de mest populära varianterna av poker, inklusive Texas Hold'em, Omaha, Seven-Card eller Poker Stud.

Dessutom definierar definitioner för de vanligaste pokervillkorna (persienner, position etc.), detaljerade förklaringar om hur man lägger spel, framsteg av persienner och bestämmer vilken hand som vinner och mycket mer ingår.

Om du letar efter strategitips för varje spel är det bäst att du besöker vår pokerstrategisektion där du kommer att ha många artiklar dedikerade till nybörjare.

De mest användbara pokervärktygen:

Att lära sig Texas Holdem Poker regler är inte svårt. Faktum är att spela Texas Holdem Poker är mycket enklare än vad som helst.

Egenskaperna hos Omaha Hi-Lo, liksom dess regler, liknar de som är fastställda för Omaha High, med små förändringar som du ser i den.

Lär känna alla villkor i pokervärlden. Med vår ordbok / ordlista / lexikon kommer du att kunna känna till alla dess definitioner, synonymer och översättningar.

Spelarna kombinerar sina egna kort med gemenskapskorten för att försöka göra den bästa handen med fem kort. Alla kort kan användas för att komponera en hand.

Texas Hold'em är ett gemenskapspokerspel som kan spelas mellan 2 och 10 spelare

 1. En spelare behandlar korten. Denna position känns igen av ett märke och roterar i klockans handtag i varje spel
 2. De två spelarna till vänster om dealern av korten är känd som lilla mörken och storblinden.
 3. Dessa två spelare är tvungna att satsa en förutbestämd summa pengar och är de enda som satsar innan korten hanteras.
 4. Varje spelare får två kort med ansiktet nedåt med "hålkorten"
 5. När alla hålkort har tagits ut börjar den första satsningsrundan med spelaren som sitter till höger om storblinden. Den här spelaren kan inte det, gå och höja vadet.
 6. Bets fortsätter till vänster, varje spelare har möjlighet att vika, matcha insatsbeloppet, satsa eller höja.
 7. När den första satsningsrundan slutar, placeras tre gemenskapskort på bordet. Detta är känt som en flopp.
 8. Den andra satsningsrundan börjar med spelaren till vänster om dealerns betyg. Insatsen fortsätter med de andra spelarna som följer klockans händer. Alla kan höja vadet, gå eller inte gå.
 9. När den andra satsningsrundan slutar sätts det fjärde samhällskortet på bordet. Detta är känt som en tur.
 10. Den tredje satsningsrundan börjar med spelaren som ligger till vänster om dealern.
 11. När den tredje rundan slutar upptäcks det femte gemenskapskortet vid bordet. Detta är floden.
 12. Den fjärde satsningsrundan börjar med spelaren till vänster om dealern. Insatsen följer medurs riktning.

Traditionell Poker eller 5-draw

Poker består av följande steg:

 • Spelet startar enligt de överenskomna reglerna.
 • Fem kort delas ut till varje spelare.
 • Insatser görs innan de kasseras.
 • Förkastas och ändras av kort är gjorda för att förbättra spelet.
 • Insatserna görs efter bortkastning.
 • Varje spelare visar sina kort och du ser vem som vinner spelet.

Detalj av stadierna

För det första är det nödvändigt att komma överens om de regler som ska följas för att undvika missförstånd och inte ha dåliga stunder.

Det är viktigt att fastställa antalet kort som ska användas, vilka spel är giltiga och vilka inte är, huruvida vilda kort ska användas eller inte, mängden av vila och vadslagning etc.

När tydliga regler har fastställts kommer varje spelare att läggas på bordet och den som kommer att distribuera korten kommer att väljas.

Den som valts för att hantera, blandar korten och ger dem möjlighet att skära spelaren åt höger. Spelaren som klipper kan inte ta fem kort eller mindre, eller får inte lämna fem eller färre kort.

Fem kort delas ut till varje spelare som börjar med den ena till vänster om dealern. Varje återförsäljare kan göra det som han önskar: en i en, två i två, tre i tre, första tre och sedan två osv. Tänk på att du inte kan ändra distributionsformen inom samma runda, det vill säga alla spelare måste ges korten på samma sätt och följa en order.

När alla spelare har sina kort, kommer alla att titta på deras för att studera sitt spel och i tur och ordning börjar med spelaren till vänster om återförsäljaren att säga om de vill spela (skicka) eller skicka.

När en spelare öppnar satsningarna kan de andra inte längre passera, de kan bara matcha eller öka vaden

När alla har jämställt eller ökat insatsen, (eller har dragit tillbaka) kommer dealern att ge korten till spelarna som begär en förändring för att förbättra deras första spel. Varje spelare kan kasta bort och ändra en, två, tre, fyra eller alla fem av hans kort. Kassering och kortändringar är inte obligatoriska. Om en spelare inte förkastar det, sägs det att han är "est; serveras. "

Härifrån börjar den sista spelrundan, varje spelare kan passera eller envidar tills man öppnar spelet. När alla insatser har upprättats visas spelningarna, den som har den högsta vinsten. Om alla passerar och ingen öppnar spelet visas korten och vem som har flest spel vinner.

Om en spelare gör en insats och ingen liknar det, vinner han leken utan att behöva visa sina kort. Detta beror på att inte matcha minst en insats motsvarar att dra tillbaka.

öppningar

Det vanligaste sättet att starta ett spel är med Jack Pot eller Pot.

I jackpotten spelar varje spelare en viss summa för att ta emot de fem första korten i spelet - vissa fastslår som regel att det belopp som återförsäljaren måste införa måste vara dubbelt. När korten är fördelade kan spelarna bara öppna om de har minst ett par jackar (J), och även om de har det paret J, är det inte obligatoriskt att öppna.

Börja med spelaren till vänster om återförsäljaren (vem är den som gör den sista insatsen), varje spelare har möjlighet att komma in i spelet genom att skicka eller passera. Om du säger "Jag kommer att satsa" och placera insatsen i mitten av bordet, om det passerar det säger det bara "paso9rdquo ;.

Såsom redan nämnts ovan, när en spelare har startat spel kan följande spelare inte längre passera, de kan bara acceptera insatsen genom att placera samma belopp i mitten av bordet, öka spelningen genom att placera en större mängd eller dra tillbaka. Aldrig en insats kan vara mindre än den tidigare spelaren eller spelarna.

Spelarna accepterar satsningarna (komma) eller öka (höja) tills alla insatser matchas. Om en spelare inte accepteras av någon av de andra spelarna vinner spelaren som spelar denna insats spelet och kan samla sina vinster utan att visa sina kort.

Descartes

Den heter "descarte9rdquo; till den handling där spelarna efter den första satsningsrundan, för att förbättra sitt spel, be om att kassera en, två, tre, fyra eller fem av sina kort, motta i utbyte samma antal kort.

Återförsäljaren är den som lämnar korten som var kvar i däcket och frågar varje spelare att beställa från vänster, hur många?

Om det inte finns tillräckligt med kort i däck för att slutföra ändringarna för kasseringen, kastas alla spelares utkast och överlämnas till dem som saknar sina kort. Om det bara är en spelare som behöver komplettera korten, blandar han inte bort (det lämnas åt sidan), fullbordar sitt spel med de andra spelarnas utkast. Detta bör fastställas i början av spelet, till exempel kan maximalt antal kasseringar begränsas till fyra kort eller tre kort.

Däckens sista kort kan inte ges och måste blandas med kassan.

Förkastningen kommer att lämnas på bordet, nedåtvänd så att du inte ser vad korten är. Av uppenbara skäl är det förbjudet att titta på kasseringskort, såväl som korten från de spelare som lämnar spelet.

Kassering är inte obligatorisk. När turnen kommer, säger spelaren som inte vill kasta bort "tjänat".

Alla spelare måste tydligt begära den som hanterar antalet kort som de vill ändra. När återförsäljaren ändrar hans måste han säga högt hur många kort han ska ta. Ingen spelare kan kasseras innan han vänder sig.

Vinnaren av spelet

Vinn spelet utan att visa dina kort som skickar eller skickar om ingen av de andra spelarna accepterar eller matchar din insats.

Om två eller flera spelare balanserar sina insatser eller reenvites måste de visa sina kort och förlänga dem på bordet. Spelaren som gjorde den sista insatsen kommer att vara den första som visar sina kort. Vinn den med det bästa spelet.

Om alla spelare passerar satsningarna på bordet, förblir de som en kruka för nästa steg.

 • Traditionell kinesisk poker, även kallad vanlig, kan spelas upp med 4.
 • Varje spelare tar emot 13 personliga brev.
 • Spelare ordnar sina första kort i en layout av rader som bildas 3 pokerhänder, ordnade i stigande ordning. Dessa händer kallas högre, genomsnitt och lägre:
  • Överlägsen hand: En 3-korts pokerhand som endast kan klassificeras som ett högt kort, ett par eller en trippel. Trappor och färger räknas inte. Måste ha den lägsta klassificeringen av de 3 händerna.
  • Medium Hand: En vanlig 5-korts pokerhand. Måste ha högre betyg än överhand.
  • Lower Hand: En vanlig 5-korts pokerhand. Måste ha högsta klassificering av de 3 händerna.
  • En kinesisk pokerhand som bryter mot reglerna (ha en högre hand som är starkare än den genomsnittliga handen, eller en medelhand starkare än den låga handen) är en diskvalificerad hand och kommer automatiskt att förlora.
 • Börjar i medursriktningen, utbyter varje spelare poäng med de övriga spelarna i ordning.
 • Två individuella händer av spelare är först jämförda med varandra genom sin poäng, rad för rad (topp mot topp, halv mot halv och låg mot låg), med den bästa handvinsten i varje jämförelse.
  • 1 poäng tilldelas vinnaren av var och en av de tre händerna.
  • 1 Allmän poäng ges också om någon spelare vinner minst två av de tre händerna.
 • Ytterligare poäng heter royalties De beviljas av vissa mycket starka händer:
  • Färgstege (medellång eller lägre): 4 poäng
  • Poker (genomsnitt eller underlägsen): 3 poäng
  • Terna (överlägsen): 2 poäng
  • Full House (media): 1 punkt
 • Om båda spelarna kvalificerar sig för royalties som finns i olika rader (till exempel ett Full House-medel mot en lägre Poker), beviljas royaltiesna till båda spelarna och de totala poängen i spelet kompenseras.
 • Om båda spelarna kvalificerar sig för royalties i samma rad (till exempel ett Full House-medel mot en genomsnittlig Poker), royalties ingen De kompenseras och endast de starkaste händerna får royaltiespoängen.
 • Poängen tilldelas och royaltiesna för båda spelarna räknas och kompenseras och alla poäng betalas.
 • En annan utbyte av poäng sker när alla spelare har bytt ut med alla andra spelare i handen.

När den är markerad, väljer du rutan utbetalningar Tabellen visar alla detaljer om utbytet av poäng i slutet av varje hand.

Kinesisk poker spelas av nivåer vid borden. Mängden en spelare har vid bordet bestämmer maximal förlust eller möjlig vinst i en hand.

Texas Holdem reglerar utan gränser

Texas Hold'em Regler utan gräns. Så här spelar pokermoden där turneringar som sänds på tv spelas. Eftersom jag inte ville sluta lägga ut något, kom det mig att lägga en artikel med Texas Holdem Poker regler utan gräns, till min smak det bästa sättet att spela poker. Obegränsat Limit Hold'em är ett allmänt strategi spel, grundläggande taktiska färdigheter i alla former av poker och ett spel av intensiv psykologi.

Dessa kort är kända som floppen. Sätet 6 har passerat och sätet 7 har höjt satsningen 25 ?? Jo, jag hoppas det tjänar dig. Den första satsningsrundan När varje spelare redan har korten som har behandlats med ansiktet ned, görs den första satsningsrundan. Fem kort av samma färg. Det fjärde kortet Turnen När satsningarna för floppen är färdiga, skickas "Turn" till bordet.

 • В В Alla kasinon är byggda på principen om de mest trassliga labyrinterna. I spelhallarna finns inga direkta passager. Ju längre en person går längs gångarna, desto mer sannolikt kommer han att spela i mötesplatserna och spelautomaterna.
 • Det längsta spelet poker i kasinot är 90 timmar. Skivan tillhör irländaren Phil Laak. Phil noterade bara en rekord, men vann också 7 tusen dollar.

Spelen och deras värden är desamma som i vanlig poker. Nästa spelare måste satsa big blind big blind som är den första insatsen för spelstrukturen. Båda korten hanteras nedåt och endast spelaren som de tillhör ser dem. Den första satsningsrundan När varje spelare redan har korten som har behandlats med ansiktet ned, görs den första satsningsrundan.

När en spelare passerar, betyder det exakt det som händer att satsa och som passerar från handen. I det exempel som du såg precis i bilden har spelarna i säten 3 och 4 gått. Sätet 5 har gått med 10 ?? Sätet 6 har passerat och sätet 7 har höjt satsningen 25 ??

Spelarna i platserna 8, 9 och 10 har gått. Titta på föregående bild för att förstå det bättre. Flop Den första satsningsrundan har slutförts. Dessa kort är kända som floppen. De är de tre första av de fem så kallade gemenskapskort som är tillgängliga för alla spelare att använda med sina handkort.

Dessa kort måste användas tillsammans med handkorten för att kombinera bästa möjliga spel. Mängden att satsa i denna satsningsrunda är densamma som i första omgången, det vill säga en full satsning.

Jag kan få dig ett obeskrivligt nöje på Om du vill spendera tid i det avslappnade företaget, utbildad och snygg älskare, då39, se kom till adressen. fått manuellt kön. Undersökningar visar att den procentuella andelen amerikaner som trodde att "sannolikt" aids skulle bli en fullskalig epidemi, hoppade från 51 till 69 efter PR-kampanjen var i full gång.

Du kan få det just nu. Hon älskade att knulla och hon delade sig runt. Min kuk gick in i en spasm, och jag såg med tillfredsställelse som cum droppade från hennes våta fitta.

Fem samhällskort delas upp på bordet. En spelare kan satsa alla sina marker när som helst. En spelare kan satsa vad som finns i potten. Nu får varje spelare sina två kort. De tre första gemenskapskorten Flop Nu tre kort delas upp på bordet - det här kallas Flop. Det fjärde kortet Turnen När satsningarna för floppen är färdiga, skickas "Turn" till bordet. Turnen är det fjärde gemenskapskortet i Texas Hold'em.

Det femte kortet Floden När satsningarna för vändrundan är färdiga, delas "floden" till bordet.

Spelaren med den bästa femkortshanden vinner potten. När detta är gjort, delas nya kort till varje spelare. Möjningen av höjningen måste vara minst lika med den föregående insatsen i samma runda. Om det finns ett slips: Fem på varandra följande kort i samma färg. Fyra lika kort och en annan. Tre lika kort och två lika kort. Fem kort av samma färg.

Tre identiska kort och två olika. Två lika kort och två andra identiska kort, och en annan femte. Två lika kort och tre olika.

Fem High eller Wheel: Five, Four, Three, Two and Ace. Alla händer med Five High dela potten. Därför utgår 6, 4, 3, 2, A vid 6, 5, 4, 2, A.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Пока оценок нет)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

− 5 = 2

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map